Weet jij je voornemens nog van vorig jaar?

Elk jaar maken we weer nieuwe voornemens. Met een beetje mazzel pak je deze de eerste drie weken nog wel bij de kop. Of het nu afvallen is, minder druk maken, of op een nieuwe manier een probleem in je leven of op het werk bij de horens vatten. Maar daarna komt vaak de klad erin. Hoe komt dat toch?

 

De vraag is hoe je tot dat voornemen komt?
De meeste voornemens komen voort uit schuldgevoel of worden gerelateerd aan de omgeving of omstandigheden. Zoals: “Ik heb te ongezond geleefd.” of  “Te weinig tijd om het binnen m’n organisatie echts anders te doen.”. En nu komt het: je ego heeft daar altijd een mening over. Het ego van ons denkt onophoudelijk en is altijd tweestemmig: positief en negatief. Je wikt en weegt wat af door je ego.
Wanneer je je voornemen van vorig jaar bent vergeten, heb je grote kans dat het voort kwam uit schuldgevoel of de angst om het anders te doen. Je ego wil alles bij het oude laten en vergeet wat jij wil. Vandaar ook dat de meeste mensen niet meer echt weten wat ze vorig jaar aan voornemens hadden. Laat staan ze vol te houden.


Voornemen of verlangen
Iets anders zijn verlangens. Waar verlang je in 2015 naar? Vanuit mijn manier van denken komt verlangen voort uit je hart. Als je aan je hart zou vragen wat je hart nodig heeft, dan krijg je andere antwoorden. Waar je als het ware van binnen een blij, warm, prettig gevoel bij krijgt.
De kunst is nu om trouw te blijven aan je eigen verlangen. Als je dat doet,  dan komen je gedachten ook meer op één lijn. En let wel, het is nog een hele kunst om bewust gebruik te leren maken van gedachten en de beheersing te krijgen over dat wat je voelt. Maar vergeten? Dat lukt je niet meer!

Neem de proef maar op de som:
–             Wat waren jou voornemens van vorig jaar?
–             Ga je deze jaarwisseling proosten op je voornemens voor 2015  of  je verlangen?

 

Trouw blijven aan je eigen verlangen
Hoe blijf je trouw aan je eigen verlangen? Je bent van harte welkom op de ADEMPAUZE bijeenkomsten ,  bedoeld om je te inspireren jezelf als het ware ‘op je pad van je verlangen en eigen wijsheid’ te houden.

Ik wens je een gezellige en bijzondere jaarwisseling toe, maar bovenal een rijk en vervullend 2015.

Fenny Bruins | dec. 2014

-.-.-.-

Fenny Bruins schrijft blogs om mensen een hart onder de riem te steken om de ‘onzichtbare wereld’ van
gevoel, intuïtie en eigen wijsheid te verbinden met de ‘zichtbare wereld’ van de afspraken, opdrachten,
structuren en control. Gebruik en verspreid de blogs zoveel je wilt. Wel fijn als je dat met bronvermelding doet.

Delen:

Deze site is momenteel onder constructie