Zakelijk coachen


VOOR WELKE STAP STA JIJ IN JE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING OF ALS TEAM?

  • Kan het wat jou betreft allemaal wat authentieker en creatiever?
  • Of wat swingender met hier en daar een boost?   
  • Of juist wat meer evenwicht en focus?
  • En wie weet ben je wel op zoek naar een combinatie van alle drie!

Dan wordt het tijd voor coaching, sparring of inspiratie.

Bijvoorbeeld omdat je je leiderschapsprofiel authentieker wilt invullen. Of je zoekt als medewerker een manier om constructiever met conflicten en onverwachte situaties om te gaan. Maar het kan ook zijn dat je toe bent aan een nieuwe stap in je carrière of zoekt naar een beter evenwicht tussen werk en privé. En als team kun je soms behoefte hebben aan een nieuwe boost.
Zo maar een greep aan doelen en verlangens waar werkend Nederland mee stoeit. En waar je soms wel coaching bij kan gebruiken. Zeker wanneer je het idee hebt dat je huidige aanpak te kort schiet.


W
anneer weet je of coaching kan helpen?
Herkenbare signalen zijn bijvoorbeeld:

  • wanneer je merkt dat je meer van hetzelfde blijft doen
  • dat je nieuwe situaties die je nog niet eerder bij de hand hebt gehad met oude denkwijzen benadert
  • hoewel je vanuit de beste intenties probeert zaken anders aan te pakken dit geen werkelijk gewenst effect heeft.

Wanneer je dat signaleert is het tijd voor een of andere vorm van coaching, sparring of inspiratie.

 

Persoonlijke coaching

Coaching is een manier om met jezelf aan de slag te gaan. Om je als mens verder te ontwikkelen of mogelijke barrières te verkleinen die je functioneren in de weg staan. In een kennismakingsgesprek verhelderen we samen je coachvraag, eventueel in samenspraak met je leidinggevende. Met de focus op de toekomst gaan we van start om datgene te realiseren waar je naar streeft of wat je wilt bereiken. Tijdens die gesprekken help ik je om op een reflecterende manier naar jezelf te kijken om vervolgens concrete stappen te nemen richting de gewenste situatie. Dat doen we met gebruik van je kennis, gevoel, intuïtie en je eigen wijsheid.  Je zult merken dat deze aanpak je verrassende en doeltreffende inzichten opleveren. Inzichten die je helpen om het werkelijk anders te gaan doen. Stel je voor dat je dat echt zou lukken. Dat zou toch geweldig zijn! Ik zou zeggen: stel niet meer uit, maar ga ervoor! Ben je echt toe aan een nieuwe stap in je carrière of een andere invulling van je huidige baan? Kies dan voor loopbaancoaching.  

Teamcoaching

Heb jij het gevoel dat er meer in je team zit dan er nu uit komt, maar je weet niet precies waarom? En vermoed jij dat jouw team vanuit zichzelf betere resultaten kan boeken? Zo ja, overweeg dan eens teamcoaching in de vorm van intervisie-coaching. Wat is intervisie-coaching Intervisie-coaching is een inspirerende en concrete manier van leren met en van elkaar aan de hand van eigen praktijkvragen.  Het is meer ´leren op bewustzijnsniveau´ dan ´kennisniveau´ en een vorm die goed aansluit bij deze dynamische tijd. We spelen namelijk in op de actualiteit van dat moment. Om samen te leren wat effectief is en welke andere opties er zijn. Specifiek in mijn aanpak is hoe je naast kennis je gevoel, intuïtie en eigen wijsheid toe kan passen in werksituaties. Je teamleden ontwikkelen zo op een natuurlijke wijze niet alleen denkkracht, maar zien ook het belang in van je intuïtie gebruiken en gevoel checken. Door deze andere focus ontstaat er meer ruimte voor:

  • constructieve beïnvloeding zowel naar elkaar als de omgeving
  • onderlinge onbevangenheid en gevoel van commitment
  • een scherpere signaalgevoeligheid en dit durven te verwoorden.

Deze aspecten komt niet alleen het werk en de onderlinge samenwerking ten goede. Je teamleden zijn daardoor ook beter in staat kansen te zien en te benutten en kunnen makkelijker voorbij hun eigen toko kijken. Vooral bij een nieuw projectteam het proberen waard!

Zelf doen is het streven

Na een paar sessies onder begeleiding kan een team vaak zelf intervisie-coaching oppakken. Er zijn altijd wel een of twee teamleden die het leuk en uitdagend vinden om dit te gaan doen. In dat geval begeleid ik het team hoe ze dit zelf kunnen doen. Vermoed je dat intervisie-coaching  iets kan zijn voor je team? Ik denk graag met je mee. We kunnen dan samen kijken of dit een vorm is die past, of dat een andere vorm van team-coaching effectiever is.

Deze site is momenteel onder constructie