Over Fenny

Kennis zit in ons hoofd, wijsheid woont in ons hart

Coaching bij levensvragen en stress 

Hallo, mijn naam is Fenny Bruins. Leuk dat je mijn website bezoekt.  Misschien heb je al iets gelezen over mijn activiteiten en ben je nieuwsgierig geworden.
Of heeft een blog je geïnspireerd en wil je meer over mij te weten komen.

Ik ben altijd werkzaam geweest als trainer/coach in het bedrijfsleven om de effectiviteit van mensen en teams te vergroten. Door andersoortige vragen te stellen bleek steeds weer dat de wijsheid die in mensen besloten ligt, een grote mate van oplossing bood voor de vragen en dilemma´s waar zij zich voor geplaatst zagen. Maar ook dat mensen de impact van hun eigen wijsheid weer vergaten, laat staan dat vanuit de organisatie daar naar gevraagd werd.

Inmiddels ben ik, gezien mijn leeftijd, in een wat rustiger vaarwater beland. Maar het verlangen om mensen te helpen zich vaker af te stemmen op hun eigen wijsheid is er niet minder om. Temeer daar de stress en burn-out cijfers schrikbarend zijn. Vanuit mijn optiek komt dat voor een groot deel omdat het gat te groot wordt tussen wat mensen willen en wat mensen doen.
Ons leven is teveel afgestemd op de wereld om ons heen in plaats van ons diepere zelf. 

Ik wil je dan ook graag ´leren te leren´ hoe je je leven vanuit eigen wijsheid kunt leven en vormgeven. Waarom?  Omdat, wanneer je daar beter toe in staat bent,  je authentieker bent en de impact op je omgeving het grootst is. En dat niet alleen. Het geeft je leven richting en vermindert negatieve stress.

Je leven leven is nog een hele kunst

Naast mijn ruime coachingservaring en mijn brede kennisachtergrond (organisatiekunde, psychologie, loopbaan mobiliteit,  onderwijskunde,  coaching bij levensvragen, business spiritualiteit) is mijn eigen leven mijn grootste leerschool.

Ik weet als geen ander wat het betekent wanneer je geen gehoor geeft aan je gevoel. Of erger nog, dat ik mijn eigen wijsheid maar een beetje probeerde weg te moffelen en me liet overrulen door ´grote monden´ en kennis argumenten van anderen.
Maar het wonderlijke is dan weer dat het leven haar eigen weg zoekt.

Op de een of andere manier kruisten altijd wijze mensen mijn levenspad. En van kinds af aan ben ik geïnteresseerd geweest wat er achter religie en wijsheidstradities verscholen ligt.

Terugkijkend op mijn leven voel ik mij een rijk mens door de vele wijze mensen die ik heb mogen ontmoeten. De vele wijze leraren waar ik les van heb gehad. En de vele ´gewone´ mensen die – vaak onbewust – hun pareltjes aan wijsheid en liefde met mij deelden.

Deze mensen hebben mijn geloof in mijn eigen wijsheid doen groeien en geholpen dit ook daadwerkelijk bij ´stukje en beetje´ te leren leven.

Ik vind het fijn om in bijeenkomsten en coachingsgesprekken deze wijsheidsinzichten weer door te kunnen geven aan jou. Zodat jij je eigen leven steeds meer vanuit jouw eigen wijsheid gaat herkennen en leven. 

Aandacht voor bewustzijn

Mijn ervaring is dat ieder van ons z´n eigen levenslessen krijgt voorgeschoteld om te leren hoe het niet moet maar ook hoe het wel kan. Het is een leren van binnenuit. Een leren wat anders is dan studeren.
Bij studeren krijg je informatie van buitenaf. Bij leren stel je je open door te erkennen dat je daar behoefte aan hebt. H
et is een soort leren dat plaats vindt in plukjes en beetjes, totdat je het door krijgt.
Werkelijk leren vindt plaats op de grens van begrijpen/niet begrijpen.

Het mooie is als je werkelijk iets nieuws leert, dit een verandering in je bewustzijn veroorzaakt. Je kunt niet meer kijken en handelen zoals voorheen. Je brein is hard aan het werk je inzichten in te passen in je dagelijks bestaan.

Als ik een ding heb geleerd in mijn leven is het wel het belang van aandacht voor je bewustzijn. Aandacht die door de hectiek van alledag of de onrust in je hoofd vaak overruled wordt.
Ik help je graag hoe je dat bij ´stapje en beetje´ kunt leren. 

Om deze vorm van leren voor iedereen toegankelijk te maken, organiseer ik maandelijkse Adempauzes die vrij toegankelijk zijn. Op de website lees je hier meer over.

Wat ik nog meer doe

Naast het coachen van mensen gebruik ik een deel van mijn tijd aan activiteiten die direct of indirect met kinderen te maken hebben.
Zo pas ik regelmatig op jonge kinderen en ben ik als vrijwilligster betrokken bij Terre des Hommes, een organisatie die kinderen een veiliger toekomst wil geven. Voor de ´Stichting Weekje Weg; vakantie voor iedereen´, verzorg ik jaarlijks de workshop ´Weekje weg, stapje verder´.

Ik geloof dat wanneer kinderen een veilige basis ervaren waarin ze kind kunnen zijn, zij de verbinding kunnen ervaren wie ze werkelijk zijn en zich ontwikkelen in die richting als volwassene.