Hoe blijf je hoopvol in deze Corona-crisistijd? En hoe kun je je leven leiden vanuit vertrouwen totdat er een antistof is ontwikkelt tegen dit virus? Hoe zorg je dat je je leven wel blijft leven in de gegeven omstandigheden?
Om je daarbij te helpen hebben we 7 Adempauze-video´s  gemaakt, ieder met een eigen thema. Samen vormen ze een mini-reis die je daarbij kunnen helpen. Zeg maar een soort van minicursus voor jezelf.

Het gaat om het belang van innerlijke stilte, je negatieve gedachten leren ombuigen naar helpende gedachten, luisteren naar je hart en vooral je stabiele middelpunt bepalen. Vanuit dit perspectief kun je je afvragen wie jij wilt zijn in Corona-tijd, hoe waardevol het kan zijn om dat in beweging te zetten en dit daadwerkelijk te durven leven met lef.

Mediteren en reflecteren, leren vanuit de toekomst, en samen delen door de verbinding te zoeken, is juist nu essentieel. Deze Adempauze vat dit samen.

Elke Adempauze bestaat uit een introductie op het thema gevolgd door een geleide meditatie en een verwijzing naar een blog. Lees ook mijn blog ´Leven vanuit hoop en vertrouwen`.

Deze video maakt deel uit van de serie `Hoopvol leven in crisistijd. Een minireis langs 7 Adempauzes`.

 


Deze Adempauzes-filmpjes zijn ontstaan omdat in deze tijd van de Corona-crisis de fysieke Adempauze-bijeenkomsten niet mogelijk zijn, maar de behoefte aan thema- informatie en meditaties des te groter. Het zijn eenvoudige filmpjes gemaakt met een smartphone aan de keukentafel in samenwerking met Susanne Ruesink en de Bibliotheek Barneveld.

Mijn wens is dat deze Adempauze-filmpjes je in deze periode van crisis helpen of inspireren:
– om stressgevoelens te verminderen of anders te benaderen
– om vanuit innerlijke rust antwoorden te vinden op je vragen
– en vooral om je leven te leven zoals jij graag wilt.