Ontdekken

Levensverhaal & Levenskunst

Waarom is het vaak toch zo lastig om je eigen antwoorden te vinden? Of te handelen zoals je graag zou willen?

Het klinkt je misschien wat vreemd in de oren, maar dat komt toch grotendeels door je opgedane kennis en ervaringen in je leven. Kennis en ervaring heeft namelijk altijd met het verleden te maken. Maar die kennis en ervaring kan ons ook behoorlijk vastzetten, wanneer het om onze toekomst gaat.
Wanneer we naar de toekomst kijken vanuit onze ervaringen, de kennis die we hebben opgedaan, de butsen die we hebben opgelopen tijdens ons leven, beperkt dat onze toekomst.
Want onze toekomst heeft altijd een link met ons gevoel, intuïtie en onze eigen wijsheid.
Hoe weet je daar naar te luisteren om de draad naar je toekomst op te pakken zonder de last van het verleden?

Ik heb twee programma´s gemaakt om daar in kleine groepjes mee aan de slag te gaan.

Levensverhaal

Waar kom ik vandaan?

Wat is jouw levensverhaal eigenlijk? Welke aspecten die je hebt meegemaakt passen bij jou?
En vooral, wat past niet meer? Wat zijn je levenslessen geweest? Waar ligt je kracht?
Wat is de rode draad in jouw leven?

Hoe voel je je, wanneer je durft los te laten en gaat oogsten uit die schat aan ervaringen die ieder van ons, vaak onbewust, heeft opgedaan. Ik leer je liefdevol naar je leven en jezelf te kijken. Door je levensverhaal door de ogen van je eigen ziel te zien, krijgt je leven een heel andere betekenis. Je verhaal gaat er na deze bijeenkomsten heel anders klinken, waardoor je toekomst anders kleurt.

Het is een programma van 3 bijeenkomsten waarbij we vooral terugblikken op je leven door  verrassende reflectievragen.

Levenskunst

Waar ga ik naar toe?

Om je eigen leven te leven is nog een hele kunst. Immers, bij onze geboorte krijgen we geen handleiding mee. We pionieren vaak maar een beetje aan. Terwijl het misschien slimmer is om meer leiding te geven aan jezelf. Maar hoe doe je dat?

Wat heb je in deze fase van je leven nodig?  Laat je je toekomst bepalen door obstakels uit je verleden of vanuit je verlangen? Hoe zit dat verlangen eruit? Durf je dat verlangen te leven? En durf je het leven te vertrouwen wat daarbij hoort?
Je krijgt door waar het jou om gaat en waar je met je leven naar toe wilt waardoor je richting kan geven aan jouw leven.

Het is een programma van 5 bijeenkomsten waarbij we vooral vooruitblikken op je leven waarbij we gebruik maken van meditatie en inzichten uit oude wijsheidtradities.

Interesse?

Bekijk hier de data van de volgende Ontdekkingslessen.