Stress verlaging

Ontdek je persoonlijke stress handleiding

Stress is op zich niet verkeerd. Af en toe teveel stress ook niet.
Maar als je te lang te veel onder druk staat gaat het mis.

Dat komt omdat de tijd die je nodig hebt om weer op te laden, te kort is. Je mobieltje is daar een goed voorbeeld van. Je gebruikt meer dan dat je oplaad.
Nu gaan we vaak zorgvuldiger om met het opladen van onze mobiel dan onze eigen accu.

Ik vermoed dat je bovenstaande echt al wel weet. Maar tussen weten en anders doen ligt nog een hele uitdaging. Want juist bij aanhoudende stress heb je de neiging om door te halen en te denken `De rest komt later wel.´  En de rest is dan ook jijzelf!

Zorg goed voor jezelf

Belangrijk is dus je te realiseren dat bij het voorkomen van ongezonde stress het vooral gaat om aandacht te schenken aan jezelf.
De buitenwereld of de omstandigheden veranderen echt niet omdat jij minder stress wilt.  Maar je kunt wel je stress verminderen door beter naar je zelf te luisteren. En dan niet naar je hoofd, want die weet allerlei trucjes te verzinnen en argumenten naar voren te brengen waarom je nog wel even door kunt gaan. Maar door werkelijk je lichaam te voelen en te luisteren naar wat je hart je te vertellen heeft. Dat zijn bronnen die je kunnen leren om te gaan met een teveel aan stress.

Je eigen handleiding

Ontdek je eigen gebruiksaanwijzing en neem deze vooral serieus. Want wanneer je jouw stressgebruiksaanwijzing kent, ben je beter in staat om te verwoorden hoe dingen écht voor je zijn. En als dat lukt, dan …..

Word je assertiever op een prettige manier

Word je minder streng voor jezelf én je omgeving

Ben je beter in staat om nee te zeggen op een ja manier

Realiseer je je waar je werkelijk verantwoordelijk voor bent

Breng je je eigen verlangens eerder onder woorden

Verwoord je duidelijker hoe dingen echt voor je zijn in plaats van dat je iets zegt of belooft wat de ander graag wil horen.

Durf je vaker hulp te vragen

Kortom: je bent beter in staat om de buitenwereld meer te sturen vanuit jezelf!

Workshop programma

Stress kan je veel leren over jezelf, dus ga die ontdekkingstocht aan. Stress voorkomen lukt niet, leren omgaan met stress wel. Je zult zien dat je leven daardoor een stuk prettiger wordt!

Het programma begint met een workshop van een dag plus drie vervolgavonden om te leren je inzichten te leven.

Interesse?

Bekijk hier de data van de volgende workshop.